Gradimo in širimo odlične produkte

Z ustanovitelji in podjetniki

Gradimo in širimo odlične produkte

Z ustanovitelji in podjetniki

Pridruži se

Potrebujemo možgane in odnos, ki pomagajo vizionarjem spreminjati svet v praktičnih korakih. Robotom za obdelavo Jira nalog se ni treba prijavljati.

Startup

Zagon

Tvoja odlična ideja in bogate izkušnje lahko spremenijo svet samo, če imaš produktno ekipo za učinkovito izvedbo.

Scaleup

Širitev

Ko je tvoje podjetje dokazano, potrebuješ dodatne tehnološke kapacitete ali ekipe za zamenjavo funkcij, ki še vedno govorijo Agile, a gradijo za rast.

Pridruži se

Ustvarjaj z učinkom. Stopi v ekipo.

Odprta delovna mesta

Smo D.Labs. Sodelovali smo z ducati produktnih ekip širom sveta, od samostojnih samo-financiranih ustanoviteljev, do velikih večnarodnih organizacij. Prav tako smo vzpostavili tudi lastne produkte in podjetnike. Najdi svoje mesto v D.Labs in postani smiseln del nečesa, kar ljudem spreminja način bivanja.

PHP inženir v Ljubljani, polni delovni čas

O možnostih V D.Labs sodelujemo z različnimi zagonskimi podjetji in jim pomagamo doseči svojo vizijo z gradnjo vrhunskih kupcem všečnih izdelkov. Zate, kot razvojnika, to pomeni veliko možnosti za delo z najrazličnejšimi ekipami in tehnologijami. Trenutno iščemo...

DevOps Engineer (m/f)

Hej!  Iščemo ambicioznega in izkušenega sistemskega razvijalca/razvijalko, ki pozna ekosistem Dockerja in je strasten/na pri avtomatizaciji in vzdrževanju infrastrukture v oblaku. Kaj ponujamo?  Delo v zanesljivem in navdihujočem podjetju z visoko stopnjo...

Vodja projektov v prodaji (m/ž)

Hej! V ljubljanski pisarni D.Labsa iščemo komunikativno, proaktivno in motivirano vodjo projektov v prodaji. Gre za pozicijo, ki omogoča velik profesionalni razvoj, zanimivo in raznoliko delo, potovanja po Evropi ter dinamično delovno okolje. Kaj ponujamo? Delo v...

Izkušeni frontend razvijalec (m/ž)

Hej! Iščemo motivirane in nadarjene sodelavce, da se pridružijo naši ekipi pri reševanju raznolikih problemov na zanimivih projektih. Si izkušen frontend razvijalec ali razvijalka z odličnim znanjem JavaScripta, CSSa in izkušnjami s frontend frameworki kot so Angular,...

Izkušeni fullstack razvijalec (m/ž)

Hej! Iščemo motivirane in nadarjene sodelavce, da se pridružijo naši ekipi pri reševanju raznolikih problemov na zanimivih projektih. Si izkušen fullstack razvijalec ali razvijalka z odličnim znanjem JavaScripta, CSSa in izkušnjami s frontend frameworki, kot so...

Ustvarjamo produkte z globalnim učinkom. Naše ekipe sodelujejo z mednarodnimi naročniki in so del najinovativnejših odsekov globalne digitalne skupnosti.

Kultura in vrednote

D.Labs je kraj, kjer zabavi in humorju nikdar ne primanjkuje resnosti in žilavosti. Kjer “Ekipa” pišemo z veliko začetnico. Kjer je tvoj sodelavec tvoj mentor, tvoj vrstnik in tvoj šef.

Kulturni kodeks

Stremimo za kulturo odprtosti in iščemo raznolike ljudi, ki nam pomagajo ustvarjati še bolj veselo in plodno delovno okolje. Od vas pričakujemo nič manj kot neprekinjeno učenje ter izboljšavo tako v smislu razvijajočega se profesionalca, kakor tudi kot vodnika drugim članom ekipe in naročnikom. V D.Labsu lahko svoje možnosti razširite onkraj zgolj kodiranja ali oblikovanja.

Razvoj znanja

S članstvom v ekipi se odpre število možnosti za karierno napredovanje. Člani ekipe tesno sodelujejo v neposrednem kontaktu z našimi mednarodnimi ustanovitelji in podjetniki. Vsi smo aktivni člani tehnoloških in zagonskih skupnosti.

Ustvarjanje produkta

Vsak član ekipe je ključen del procesa produktnega ustvarjanja in je vključen skozi celoten proces ter življenjski cikel. To omogoča nenehno učenje in razvoj nadgradnje veščin.

Kaj ponujamo

 • Strokovno in moderno delovno okolje
 • Možnosti sodelovanja s strokovnjaki iz različnih področij
 • Neprekinjen krog povratnih informacij in preverjanje tvojega napredka
 • Možnost aktivnega sodelovanja na delavnicah
 • Širjenje znanja z udeležbo na konferencah in treningih
 • Sodelovanje v procesih gradnje produktov in podjetij
 • Pospeševalnik tvojih lastnih neverjetnih idej
 • Pošteno plačilo ter transparenten plan kariernega napredovanja
 • Prilagodljiv delovni čas

Kaj pričakujemo

 • Tekoče znanje angleščine, govorno in pisno
 • Izkušnje z razvojem produktov ter inženirsko žilico
 • Želja po novih znanjih ter širitve lastnih veščin
 • Zmožnost kvalitetnega sodelovanja znotraj ekipe
 • Veselje do podajanja znanja in veščin
 • Pripravljenost na potovanja v tujino

Zagon

D.Labs lahko zniža stroške dosega
kroga financiranja Serije A za 50%.

Si praktični vizionar — ne sanjač

Predstavljaš si, da lahko svet deluje drugače. Morda si si izmislil nov način iskanja zobozdravnika (v zadnjem hipu), kakšna je lahko interakcija med pacienti in zdravniki (kjerkoli že so) ali kako bo tvoje na blockchainu temelječe zagonsko podjetje financiralo svoj razvoj produkta z ICO. Morda te moti kako se ustvarja in prodaja globalne blagovne znamke ali kako podatkovni analitiki najdejo delo.

Za izpeljavo katerekoli od teh je potrebna tehnologija. Je bistven del tvojega uspeha, a tudi eden največjih stroškov, eno največjih tveganj in še več – tveganje odvračanja pozornosti. Potrebuješ več kot zgolj inženirski talent, potrebuješ partnerja.

Po navadi je bila edina možnost vzpostavitev popolnoma interne tehnične soustanoviteljske ekipe — nekateri še kar verjamejo, da je to edini način. Mi mislimo drugače, kar tudi dokazuje in upravičuje naša izjemna zgodovina.

Storitev D.Labs

Smo mnenja, da stoji za večino našega uspeha storitev, ki je naročniki ponavadi ne pričakujejo od tehnoloških dobaviteljev. Te storitve in prizadevanja (onkraj normalnega zaračunljivega inženiringa in razvoja) predstavljajo naš vložek v dolgoročnost partnerstev.

Prav tako verjamemo, da podjetij ne gradimo v izolaciji.  Ko naše ekipe združimo z ustanovitelji s trdnimi idejami, ki lahko aktivirajo svoje nagone, se komolčijo, učijo in ostanejo vključeni, so vse naše vnaprejšnje naložbe več kot upravičene. Posledično ne sprejmemo kar vsakega, pripravljenega zapravljati na tehnologiji — kot investitorji izbiramo partnerje in vlagamo na dolgi rok.

Pa res deluje?

Seveda, ni pa nikdar enostavno — od vas bomo pričakovali, da delate na načine, ki se jih niste predstavljali, a vsekakor deluje.

Ekipe na daljavo, nadzor stroškov z iterativnim razvojem in vse to v kombinaciji z disrupcijo s poslovne plati so del igre, ki jo obvladamo.

Optimizirani smo za Serijo A, ne za tradicionalno inženirsko učinkovitost ali tradicionalni nadzor obsega.

So dokazi v številkah?

Velika večina zagonskih podjetij, s katerimi sodelujemo, preživi in nadaljuje z našim partnerstvom leta po začetku sodelovanja.

Med naročniki so nekateri pivotirali, izšli ali prešli obliko startupa. Praktično nihče ni prenehal s poslovanjem.

Glede na to, da večina naših strank ni imelo podjetij 12 mesecev pred začetkom sodelovanja z nami, so tovrstni dosežki preprosto fenomenalni. Roko na srce, tega ne moremo pripisati samo sposobnostim, vse kaže, da imamo precej sreče.

Ta paleta dosežkov nam precej pomeni in začenja vabiti poglede vedno več investitorjev.

Doseči “Serijo A”

Za nas je Serija A okrajšava za podjetje, pripravljeno na rast in morda je celo zrelo za zgodnji izhod. Večina ustanoviteljev podcenjuje količino dela, časa in investicij, potrebnih za doseg te stopnje — ampak to že poznaš. Kaj storiti glede spremljevalnega rizika, pa je bolj kompleksno vprašanje. Pomagamo lahko na sledeče načine:

Z

Pomagamo optimizirati, kaj vse se da odložiti, in poskrbeti, da razvoj poteka po optimalnem zaporedju. Po navadi je naročnikov začetni obseg vsaj 2x prevelik in celoten strošek za izpopolnitev obsega podcenjen za vsaj 5x — začeti s prevelikim obsegom je najhitrejša pot za kurjenje denarja in odpravo možnosti.

Z

S sinhroniziranim razvojem med delom na poslovni strani (validacija) in med cikli produktnega razvoja uspemo časovno skrajšati cikle in stroške na obeh straneh vrzeli med tehnologijo in poslom. Nič več skladiščenja tehnologij ali poslovnega učenja in čakanjem, da nas druga stran dohiti.

Z

Pomagamo odločiti katere tehnologije gradimo trajno in prilagodljivo, kot temeljne komponente, oziroma katere naj bi bile zgrajene kot začasno validacijsko orodje.

Z

Pomagamo prepoznati pomanjkljivosti v kapacitetah in naročnikom priporočimo ostale v skupnosti D.Labs: npr. Napredno geo trženje, na financiranju temelječa pomoč razvoju, povezave financiranja, vrstniki/mentorji znotraj istega okolja …

S skupno uporabo naštetih tehnik in ostalih prijemov lahko znižamo stroške dosega Serije A za 50%, v primerjavi z ekipami nespecializiranega inženiringa in razvoja.

 

Zgrajenih podjetij

Izhodov do sedaj

Prenehali poslovati

%

Letno zadržanje prihodkov

Širitev

Ko zunanje izvajane splošnega inženiringa ni ustrezno,
a še vedno potrebuješ širitev razvoja.

Agilna širitev kapacitet

D.Labs je tehnološka soustanoviteljska ekipa, ki raste z teboj. Na neki točki potrebuješ razširjen oddelek “pravih” inženirjev. Tudi če je bila tvoja začetna tehnologija grajena drugje, imamo mi možnosti, da skupaj zrastemo do ekipe z 20+ člani brez kakršnekoli izgube kvalitete. Še pomembneje, vemo kako graditi trdnejšo in prilagodljivejšo infrastrukturo, kako ti pomagati zaposliti ključne inženirske vodje (produktni vodje, CTO-ji) in kako ti pomagati na noge postaviti lastne notranje ekipe tako, da lahko naše ekipe nadomestiš, ali obdržiš notranje in D.Labsove ekipe združene za še bolj agilno delo. Kot napreduje tvoje podjetje, morajo napredovati tudi tvoje notranje zmogljivosti in tehnologije.

Kaj je pri D.Labsu tako drugačnega?

Večina visoko učinkovitih inženirskih organizacij in velikih podjetij poseduje izjemen večplasten fokus. Zagonska podjetja in disruptivni produkti pa, ravno obratno, potrebujejo zavedanje in sodelovanje ravno skozi te plasti — tudi, ko se širijo. Naši inženirji razumejo tržna vrtišča, partnerske strategije, potrebe financiranja, analitično pogojen razvoj in mnogo drugih konceptov, ki se jih klasične inženirske ekipe ponavadi na široko ognejo, ker jim predstavljajo motnje. Kompromis je, da naše ekipe nikoli ne bi bile učinkovite pri izboljšavah izdelkov za SAP inženiring!

Skoraj vsak inženir pozna agilne razvojne prakse (npr. Scrum ali Kanban) in večina se jih zdaj uporablja v takšni ali drugačni obliki, podobno kot večina menedžerjev danes ve, da je potrebno biti vitek in agilen. Da pa te delujejo in živijo v praksi, konceptualno razširjene onkraj nekaj specifičnih razvojnih procesov kode ali brainstorming sestankov, je popolnoma druga pesem. D.Labs živi, diha in iskreno verjame v vitki poslovni razvoj ter agilno izvedbo — na druge načine preprosto ne delujemo.

Kako začeti z D.Labs

Vsako novo sodelovanje se začne z delavnico po meri. Vsaka je drugačna, zasnovana na situaciji in potrebah, a vse naslovijo tako ne-inženirske plati, kako tudi razvojne potrebe podjetij in produktov. Tehnične revizije, poslovne revizije, oblikovalski šprinti, analitični pregledi in skupinsko oblikovanje načrtov so stalnice na teh delavnicah, kakor tudi odločanje o pravilih komuniciranja in podrobnostih posameznega partnerstva.

D.Labs je seveda zmožen zagotoviti visoko zmogljive inženirske razvojne ekipe. Vendar so tudi druge veščine, kot so UX, vodenje produktov, DevOps, analitika in kontrola kvalitete, del razvoja vsakega D.Labsovega sodelovanja. Potrebe ekipe na stopnji MVPja ali pri funkcionalni razširitvi bodo precej drugačne kot pri fazi rasti. V resnici redko kdo potrebuje “zgolj pisanje kode” in če jo res, verjetno niso dobra kombinacija za D.Labs.

Dodatno lahko s pomočjo D.Labsovih zunanjih mrež nudimo pomoč pri krogih financiranja, pozicioniranju, growth hackingu, partnerskih strategijah in ostalih zadevah, zbranimi v kategoriji imenovani “poslovna terapija”.

Kako zaračunavamo

Pri D.Labsu plačuješ samo kar potrebuješ in uporabljaš. Za naročnike z MVPjem v zgodnji fazi so koristi očitne.

Za razliko, imajo naši naročniki serije A in dalje (širitev) ponavadi lastne funkcijam predane ekipe, kakor tudi po potrebi angažirane specialiste. Te povečane ekipe vodi predan “Vodja skupine”, ki ima moč kontrole celotne ekipe in postane vaš epicenter sodelovanja, s čimer poskrbi, da se nič ne izgubi.

Stopimo v kontakt!